Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placuszki ziemniaczane z warzywami zapiekane pod serem żółtym
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Ziemniaki oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce z dużym oczkiem. Posyp solą i zostaw na 10 minut aż puszczą wodę. Wbij jajko, dodaj przyprawy oraz skrobię ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszaj. Smaż na rozgrzany oleju do zrumienienia z obu stron. Osuszyć ręcznikiem papierowy z nadmiaru tłuszczu.
Warzywa pokrój wg swoich upodobań. Na każdym placku połóż warstwę warzyw, posyp serem i zapiekaj w piekarniku w 200°C około 15 minut. Smacznego!