Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z sosem śmietanowo jogurtowym, łososiem wędzonym i koperkiem
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 877
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3731
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 877
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3731
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Składniki
Obrane ziemniaki oraz cebulę zetrzyjcie na tarce lub za pomocą robota kuchennego. Otrzymaną masę przełóżcie na sitko co ułatwi wam odsączenie jej z nadmiaru wody. Przygotujcie miskę (naczynie) do której przełożycie odsączoną masę i kolejno dorzucie jedną płaską łyżeczkę soli i pieprzu, 2 czubate łyżki mąki, 2 jajka i dokładnie wymieszajcie składnik ze sobą. Na rozgrzaną patelnię nakładajcie masę i smażcie 2-3 minuty z każdej strony na rumiany kolor. Gdy placki są na patelni wymieszajcie 3 łyżki śmietany z 2 łyżkami jogurtu naturalnego. To będzie wasz sos. Możecie również pokroić kawałek wędzonego łosia w paski. Gotowe placki odsączcie z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, następnie nałóżcie sos, kilka plasterków łososia wędzonego i posypcie wszystko posiekanym koperkiem. Na koniec dodajecie świeżo mielony pieprz i gotowe. Smacznego. Zapraszam na YT :D pozdrawiam