Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie , absolutny przebój obiadowy.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11998
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8814
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1192
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11998
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8814
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1192
Składniki
Polędwiczki umyć, pokroić w plastry, lekko rozklepać dłonią, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, obgotować 5 minut. Pieczarki obrać , pokroić.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć polędwiczki obsmażyć z obu stron, wyjąć. Wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, na nie pieczarki , na pieczarki polędwiczki.
Na polędwiczki ułożyć suszone pomidory, doprawić ziołami prowansalskimi, przykryć warstwą ziemniaków. Śmietanę rozmieszać z przecierem zalać po wierzchu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach posypać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 - 25 minut do dobrego zrumienienia sera.