Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety /z mielonej karkówki/ duszone w sosie cebulowym podane z ziemniakami i dowolną surówką. Smaczna klasyka, która zawsze się sprawdza:)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 485
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 485
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy /w kostkę lub na pół plastry/ i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Przesmażamy do czasu aż lekko się zrumieni. W ciepłej wodzie mieszamy kostkę bulionową i dodajemy do cebuli na patelni. Dusimy na małym ogniu ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowujemy pulpety: do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, musztardę, wbijamy jajko oraz przyprawy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i dodajemy do sosu cebulowego. Całość dusimy jeszcze ok. 20 min na małym ogniu, pod przykryciem, kilkukrotnie mieszając by pulpety nie przywarły do dna patelni. Pulpety w sosie cebulowym podajemy z ziemniakami i dowolną surówką /u mnie sałatka ogórkowa ze słoika:)/