Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszny makaron na zielono"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, musztardą, sokiem z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem, odstawić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Zioła umyć, starannie osuszyć, poodzielać listki. Kilka zostawić do dekoracji, resztę drobno posiekać, wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem winegret.
Rzodkiewki i dymki umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, wymieszać z sosem ziołowym, makaronem, oprószyć solą i pieprzem. Podawać od razu.
Ten makaron możesz posypać serem feta albo pleśniowym. Rzodkiewki zastąp połówkami pomidorków cherry.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium