Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2014
Roladki z kurczaka, z suszonymi pomidorami i szpinakiem, w sosie z musztardy francuskiej , śmietanki i masła
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Szpinak myjemy, pomidory kroimy w paski. Drobno posiekany czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy szpinak się skurczy, dodajemy pomidory i jeszcze chwilę smażymy. Fileta kroimy w cienkie paski, i ubijamy. Płaty przyprawiamy solą i pieprzem. Na fileta nakładamy farsz z pomidorów i szpinaku, zawijamy formując roladkę. Owijamy folią aluminiową. Czynność powtarzamy. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 20 minut. Śmietanę wlewamy na głęboką patelnię, podgrzewamy. Gdy trochę się zredukuje, dodajemy musztardę i masło. Doprawiamy solą i pieprzem. Roladki kroimy na kawałki, podajemy polane sosem. Smacznego!