Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z kurczaka"
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 964
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 207
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 964
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 207
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Składniki
Mięso umyj, osusz. Każdą pierś z kurczaka przekrój wzdłuż tak, aby otrzymać dwa cienkie plastry. Każdy przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Do miseczki wlej olej, dodaj miód, musztardę, ketchup oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Mięso zalej marynatą i wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Cukinię umyj, osusz. Ostrym nożem pokrój wzdłuż na cienkie pasy. Skrop olejem, krótko opiecz na rozgrzanym grillu. Mięso osącz z marynaty. Na każdym kawałku rozłóż paski zgrillowanej cukinii oraz po plastrze szynki.
Zwiń, formując roladki i zepnij je wykałaczkami. Ułóż na tackach do grillowania. Piecz 20-25 min, od czasu do czasu przewracając i smarując z wierzchu pozostałą marynatą.
Do roladek można podać dip jogurtowo-miętowy. Do 1 szklanki listków świeżej mięty dodaj 1 łyżkę oliwy, zmiksuj blenderem. Dodaj 180 ml gęstego jogurtu naturalnego, np. greckiego, 1 łyżeczki cukru oraz 1 łyżeczkę soku z cytryny. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 240 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie