Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy dobrze przygotować rybę, a piekarnik zrobi resztę!
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 208
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 208
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Składniki
Szpinak najlepiej wyciągnąć z zamrażarki dzień wcześniej, aby się rozmroził. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek. Na spód nakładamy niewielką ilość szpinaku, na to układamy wcześniej umytą i pokrojoną w drobniejsze kawałki rybę. Doprawiamy ją solą oraz pieprzem, osobiście polecam pieprz cytrynowy, jednak można również użyć zwykły. Po wierzchu polewamy nieco oliwą z oliwek.
Na górę nakładamy resztę szpinaku, tak by zakryć naszą rybę. Pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem oraz startym na tarce serem posypujemy wierzch szpinaku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową oraz wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut. Zamiast miruny można użyć również dorsza. Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z kaszą oraz surówką. Smacznego!