Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shakshuka to potrawa rodem z Izraela, smakuje wysmienicie dzieki wymieszaniu wielu smakow, wspaniale prezentuje sie wizualnie dzieki pomieszaniu roznorodnych skladnikow.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 542
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 840
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 542
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 840
Składniki
Na rozgrzana oliwe wrzucic cebule i czosnek, gdy sie lekko zeszkla dodac czerwona papryke.Po okolo 5 minutach dodajemy reszte warzyw i kocentrat pomidorowy. Dusimy 15 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy i swieza basilie, mieszamy a nastepnie wbijamy jajka i lekko posypujemy papryka w proszku. Trzymamy pod przykryciem przez nastepne 5 minut. Podajemy z chlebkami pita lub samodzielnie. Smacznego!