Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały włoski smak :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12071
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8879
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155539
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12071
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8879
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155539
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Składniki
Podgrzać oliwę na patelni na małym ogniu. Cebulę i czosnek pokroić i smażyć na oliwie 5 minut.
Dodać pokrojone pomidory, wszystko wymieszać, posypać solą i pieprzem i dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 min. , mieszając czasami. Pod koniec gotowania wlać śmietankę i dobrze wymieszać.
Makaron ugotować al dente, odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem. Podawać na talerzu udekorowane liśćmi świeżej bazylii.