Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szakszuka z awokado"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11710
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8235
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1135
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11710
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8235
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1135
Składniki
Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pomidory z puszki, odcedzoną fasolę i kukurydzę, posiekaną papryczkę (bez nasion), koncentrat, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Jajka umyć. Wbić każde z osobna do sosu pomidorowego, jak na sadzone. Patelnię przykryć, trzymać na ogniu aż do ścięcia białek (żółtko powinno pozostać płynne), przez około 4-5 minut.
Awokado umyć, przepołowić, usunąć pestkę, obrać. Miąższ drobno pokroić, rozłożyć na gotowym daniu.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium