Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i zamiast szynki wieprzowej można użyć filetów drobiowych.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Szynkę kroimy w plastry i rozbijamy tuczkiem zwilżonym wodą,żeby mięso się do niego nie przyklejało.
Z musztardy,tymianku (odrobinę),posiekanego czosnku i odrobiny słodkiej papryki robimy pastę,smarujemy nią mięso na jednej stronie i przykrywamy plasterkiem szynki i żółtego sera.
Sznycle składamy na pół,spinamy wykałaczką i panierujemy w cieście naleśnikowym (wymieszanym z kucharkiem , pieprzem) i bułką tartą.
Sznycle smażymy z obu stron na rumiano na gorącym oleju pod przykryciem na mniejszym ogniu,żeby doszły.