Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa smaczna, niedroga, prosta.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Na patelnie dajemy łyżkę oliwy, wrzucamy pokrojony w małe kawałeczki boczek oraz posiekane w cienkie plasterki pieczarki.Smażymy około 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, czosnek (miazga), pieprz oraz ser pleśniowy. Trzymamy na małym ogniu około 5 min. Można dodać suszone zioła jeśli ktoś lubi. Makaron ugotować na półtwardo, skropić oliwą, polać sosem i posypać natką pietruszki.