Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, dość pikantne tajskie curry z dużą ilością warzyw i kawałkami tuńczyka. Prawie jak w tajskiej restauracji!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, resztę warzyw w większą kostkę, kukurydzę w grube talarki. Na patelni (z pokrywką) rozgrzać łyżkę oleju, dodać najpierw cebulę, potem bakłażana i resztę warzyw. Smażyć aż warzywa się przysmażą i zmiękną. Dodać starty imbir, liście kaffir, pastę curry, chilli, chwilę przesmażyć. Tłuszcz kokosowy i pół kostki rosołowej rozpuścić w 250 ml gorącej wody, wlać do patelni, dodać łyżeczkę cukru, dobrze wymieszać. Tuńczyka pokroić na kawałki, położyć na sosie, gotować pod przykryciem aż tuńczyk będzie gotowy (ok. 5-8 min). Wsypać posiekaną kolendrę, dodać sok z limonki, wymieszać, podawać z ryżem, posypane smażoną cebulką.