Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nieskomplikowane danie. Jest to danie odswietne i przygotowanie jest dosc czasochlonne, ale naprawde godne sprobowania. Kolejna propozycja z Afryki Zachodniej. Wolowina w Afryce to rarytas,wiec czesciej przyzadza sie to danie z ryba lub kurczakiem. Warzywa mozna dodac dowolne ale najczesciej dodawana jest marchewka, dynia, kapusta i baklazan.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 292
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 121
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4592
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 292
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 121
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4592
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Składniki
Wolowine natrzec polowa pietruszki,szczypiorku i czosnku z sola i pieprzem, odstawic na pare godzin, po czym obsmazyc na rumiano w glebokiej patelni lub garnku i odstawic. W tym samym naczyniu podsmazyc posiekana cebule, drobno posiekane pomidory i koncentrat pomidorowy, po paru chwilach dodac wode i podsmazona wolowine i gotowac do miekkosci miesa. Gdy wolowina jest juz prawie miekka dodac reszte pietruszki z dymka i czosnkem i warzywa w duzych kawaklach . Gotowac do miekkosci ale tak zeby warzywa sie nie rozpadly.
Mieso i warzywa wylowic z sosu i pod przykryciem trzymac w cieplym miejscu. Czas na ryz. Gotujemy go w sosie w ktorym gotowaly sie mieso i warzywa. Wywar nalezy uzupelnic woda tak, zeby bylo go 8 filizanek, doprawic sola i ugotowac ryz. Ja doprowadzam do wrzenia, wsypuje ryz i na minimalnym ogniu gotuje do miekkosci pod przykrywka.
Sposob podania: nakadamy ryz, na wierch mieso, po kawaku z kazdego warzywa, a obok kleks ze szczawiu. Oczywiscie szczaw najlepiej zrobic samemu ale ten polski ze sloika smakuje prawie tak samo jak ten afrykanski. Bon apetit!