Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tortilla ziemniaczana z natką i szczypiorkiem"
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, gotuj w osolonej wodzie. Pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj ziemniaki, zrumień.
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, śmietanę, ser starty na tarce o dużych oczkach, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Przypraw do smaku, wymieszaj.
Na podsmażoną cebulę i ziemniaki wylej masę jajeczną, smaż, aż się zetnie. Zsuń na talerz, przewróć na drugą stronę, smaż kilka minut, aż się zarumieni. Gotową tortillę podziel na porcje, dekoruj natką pietruszki. Możesz ją podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień