Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka w płatkach migdałowych i białym winie"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11601
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 73
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8040
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1112
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11601
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 73
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8040
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1112
Składniki
Olej mieszam z winem, przyprawami, płatkami migdałowymi i ziarnami słonecznika. Do marynaty wkładam podudzia. Nacieram, odstawiam na godzinę.
Mięso z marynatą wkładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układam kawałki masła. Piekę pod przykryciem 90 min w temp. 180°C, kilka razy polewając wytworzonym sosem. 5 min przed końcem odkrywam naczynie, by kurczak się przyrumienił.
Nie wymagają wiele pracy, a efekt znakomity. Ostrej papryki można dodać mniej. Katarzyna Jaworek z MętkowaŹródło: Kobieta i życie