Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane naleśniki z pieczarkami i żołtym serem"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11677
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8170
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11677
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8170
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Składniki
Ubij całe jajka ze szczyptą soli. Dodaj mąkę, wlej mleko oraz mineralną wodę gazowaną. Całość starannie wymieszaj lub zmiksuj. Odstaw ciasto na kilkanaście minut, aby zgęstniało.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Partiami smaż cienkie złociste naleśniki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cukinię wyszoruj, pozostaw ze skórką. Pokrój cienko.
Na patelnię po naleśnikach włóż łyżkę masła. Wrzuć pieczarki oraz cukinię, smaż mieszając, kilka minut. Gotowe warzywa dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Żółty ser zetrzyj na tarce, połowę odłóż. Resztę sera dodaj do ciepłego farszu z pieczarek oraz cukinii, wymieszaj. Rozłóż na naleśnikach, złóż w trójkąty.
Formę do zapiekania posmaruj masłem. Ułóż naleśniki. Obłóż je wiórkami z masła (1 łyżka). Posyp resztą żółtego sera. Wstaw formę do piekarnika. Zapiekaj 10 min w 180 st. Udekoruj listkami ziół, np. natki.
czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety