Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka na sposób boloński z mozzarellą"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 21
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7208
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154884
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1055
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 21
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7208
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154884
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1055
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Składniki
Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Zamieszaj, zmniejsz płomień i gotuj ok. 8 minut. W tym czasie czosnek przeciśnij przez praskę. Chili oczyść z pestek, strączek posiekaj. Marchewkę obierz, pory oczyść, pomidory umyj, usuń środki z pestkami.
Przygotowane warzywa pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej czosnek. Dodaj chili, resztę warzyw oraz mielone mięso. Całość smaż 5 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Makaron odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Bazylię umyj, osusz, trochę zostaw, resztę posiekaj i dodaj do mięsa z warzywami. Mięsną masę wymieszaj z makaronem.
Przełóż do formy posmarowanej tłuszczem. Na wierzchu ułóż ser pokrojony w plasterki. Piecz 20 minut w temp. 200°C. Udekoruj odłożoną bazylią.Źródło: Naj