Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowa zapiekanka na ciepłą kolację w długi zimowy wieczór.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pokrojone na ćwiartki pieczarki i posiekaną cebulę podsmażyć na łyżce masła. Wędzony boczek i paprykę konserwową pokroić w kostkę, groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, przyprawić solą, pieprzem, ostrą i łagodną papryką – powinno być raczej pikantne. Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne wypełnić masą ryżową, posypać startym żółtym serem, wstawić na 10 minut do piekarnika, albo do kuchenki mikrofalowej. Zapiekać dopóki ser się nie rozpuści. Na talerzu udekorować ketchupem, można posypać posiekanym szczypiorkiem jeśli ktoś lubi. Smacznego !