Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne. Idealne do przyrządzenia na kolację z przyjaciółmi dla większej ilości osób. Najlepiej smakuje podawane z białym winem.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać, cukinię pokroić w plasterki, papryki w paski, brokuły podzielić na różyczki. Brokuły sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie aby zachowały kolor. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Na rozgrzanych 3 łyżkach masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i brokuły, doprawic sola i pieprzem. Oddzielnie na oleju przesmażyć cukinie. Wymieszać makaron z warzywami, cukinie pozostawić. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostawionym masłem. Ułożyć makaron z warzywami i żółty ser przetykany plastrami cukinii, zapiekać w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 20 min. Podawać udekorowane listkami natki pietruszki.