Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w sosie teriyaki"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8238
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8238
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Żeberka opłucz i dokładnie osusz. Natrzyj solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Następnie ułóż na mocno rozgrzanym ruszcie patelni i piecz, aż będą ładnie przyrumienione z zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste. Mięso odłóż.
Na patelnię z wypieczonym sosem wsyp słodką paprykę. Dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmaż ją. Wlej gorący bulion, wrzuć liść laurowy oraz ziele angielskie.
Całość przykryj i gotuj na niewielkim ogniu. Sos dopraw do smaku curry, solą i pieprzem. Zagęść mąką i gotuj około 10 minut.Źródło: Na żywo