Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone roladki drobiowe z ryżem"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 495
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 554
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 853
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 495
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 554
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 853
Składniki
Filety umyj i osusz.
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Zanurz w marynacie mięso i odstaw na noc do lodówki.
Pory opłucz, zdejmij z nich wierzchnie zielone liście, po czym zblanszuj je we wrzątku.
Mięso wyjmij z marynaty, oprósz solą oraz pieprzem. Na każdym płacie ułóż gałązkę ziół, po czym zwiń je w rulon, owiń liśćmi pora i zepnij wykałaczką.
Przesmaż roladki z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Zdejmij z patelni, lekko przestudź, a następnie pokrój w plastry. Danie serwuj np. z ryżem basmati lub z kaszą perłową.Źródło: Kurier TV