Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż świeża własnoręcznie złowiona rybka. Smak nieziemski , nie to ze sklepu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 76
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 76
Składniki
Okonia dokładnie oskrobać z łusek, można użyć tarki do ziemniaków jeżeli nie macie skrobaczki do ryb. Naciąć brzuch wzdłuż i wypatroszyć usunąć skrzela. Potem dokładnie umyć rybę i osuszyć. Posolić i popieprzyć z wierzchu i w środku ( jako, że pieprz jest cytrynowy nie ma potrzeby skrapiać ryby sokiem z cytryny ). Zioła umieścić w powłoce brzusznej ryby i położyć ją na talerz. Szczelnie zawinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na noc lub na kilka godzin. Potem wyłożyć rybę na większy kawałek papieru do pieczenia, lekko naciąć ukośnie w kilka miejscach i położyć na rybie jeszcze kilka małych gałązek ziół. Dokładnie zawinąć rybę w papier i ułożyć na blaszce do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec rybę w zależności od piekarnika 25 - 30 minut. Podawać zaraz po upieczeniu na gorąco.