Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Złocisty filet z morelami"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 449
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 812
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 449
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 812
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki. Cebulę i marchew obierz, drobno pokrój. Posyp mięso, dołóż musztardę i wymieszaj.
Morele posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój na spore cząstki (usuń głąb) i wrzuć na rozgrzany olej. Gdy się rozgotują, a sok jeszcze nie wyparuje, zmniejsz ogień, dodaj morele i rozmaryn. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do gotujących się pomidorów włóż mięso z warzywami. Wymieszaj i duś, podlewając rosołem. Wymieszaj śmietanę z mąką i odrobiną sosu z gulaszu, wlej do garnka. Gotuj kilka minut, by sos zgęstniał. Posyp bazylią.Źródło: Naj