Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy zawijane"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11745
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8297
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155215
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1141
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11745
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8297
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155215
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1141
Składniki
Mięso opłucz, rozbij na płaty. Oprósz je solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, połowę pokrój w plasterki, resztę drobno posiekaj. Obierz i poszatkuj cebule. Połowę przesmaż razem z posiekanymi drobno pieczarkami na łyżce oleju.
Masę połącz z mielonym, posiekaną papryką i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladki. Zepnij końce. Obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do żaroodpornej formy. Natkę opłucz i posiekaj.
Na łyżce oleju przesmaż resztę pieczarek i cebuli z łyżką mąki. Dodaj 1/2 l wody z koncentratem, natkę, sól i pieprz, rozmieszaj. Zalej roladki. Piecz 45 min w 180 st.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 zł.
Czym faszerować roladki
Do wołowiny najczęściej dodaje się cebulę, boczek oraz kiszone lub konserwowe ogórki. Wieprzowe zrazy warto nafaszerować pieczarkami, żółtym serem oraz świeżą lub marynowaną papryką. Do roladek drobiowych, prócz sera, pasują suszone pomidory oraz duszony szpinak.Źródło: Świat kobiety