Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może się przydać 1. Zasmażka 3 łyżki mąki, łyżka masła Mąkę podsmażyć z masłem, dodać odrobinę zupy, którą chcemy zagęścić, a następnie dodać całość do garnka zupy. 2. Rozmieszanie żółtek Do zupy można dodać żółtka wymieszane z wodą ( do każdego żółtka, łyżka wody). Pamiętajmy aby nie zagotować zupy bo żółtka się zetną. 3. Dodanie chleba jasnego lub razowego Do sosu można dodać drobno pokruszony chleb. Gdy sos będzie gotowy, możemy go odcedzić by nie pozostały kawałki chleba. 4. Śmietana z mąką Śmietanę 18 % połączyć z odrobiną mąki oraz soli, dodajemy troszkę zupy, którą mamy zagęścić i całość powoli wlać do garnka z sosem/zupą. 5. Odparowanie Jedna z najprostszych metod na zagęszczenie sosu. Sos gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, aż odparuje z niego woda.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 41
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30274
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9052
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 769
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 41
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30274
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9052
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 769
Składniki