Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i klasyczne danie kuchni włoskiej.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104212
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2028
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5896
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104212
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2028
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5896
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Przed odcedzeniem odlewamy 1/4 szklanki wody.
Czosnek kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na oliwie wraz z chili. Dodajemy makaron oraz posiekaną natkę pietruszki. Polewamy obficie oliwą oraz przygotowaną wodą, w której gotował się makaron.
Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wykładamy w głębokim talerzu lub misce. Podajemy posypane parmezanem lub nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.