Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Amerykańskie naleśniki z wiśniami"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Składniki
Przygotuj sos: wiśnie wydryluj, wrzuć do garnka. Dodaj cukier oraz 3 szklanki wody. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 5 minut. W tym czasie proszek kisielowy wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do garnka z wiśniami. Gotuj dalej mieszając, aż sos zacznie lekko gęstnieć.
Przygotuj naleśniki: jogurt wymieszaj z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia oraz mlekiem. Patelnię (o śr. ok. 10 cm) rozgrzej, smaruj cienko olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż grubsze naleśniki. Zajmie to w sumie ok. 10 minut. Szklankę jogurtu waniliowego wymieszaj z likierem migdałowym i posłodź cukrem pudrem. Naleśniki podawaj z migdałowym jogurtem oraz sosem wiśniowym.Źródło: Naj