Do góry

Dania główne Przepis na:

(Andijvie)Stamppot - jednogarnkowa holenderska potrawa.

(Andijvie)Stamppot - jednogarnkowa holenderska potrawa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 285

Dodano:

Odsłon: 240

Bardzo prosty przepis na danie jednogarnkowe. Szczególnie w sezonie jesienno-zimowym Holendrzy tym się zajadają:-)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
(Andijvie)Stamppot - jednogarnkowa holenderska potrawa.

Przygotowanie

  1. W etapie pierwszym obieramy nasze ziemniaki, boczek kroimy w kostkę i pieczarki kroimy tak jak potrafimy. Szatkujemy endywię (W moim przypadku była już poszatkowana).
    Obranie ziemniaki zaczynamy gotować. W tym samym czasie smażymy nasz pokrojony boczek i pieczarki.

  2. Odcedzamy ziemniaki. Po odcedzeniu ziemniaków dodajemy do garnka endywię, pieczarki, boczek, ser pleśniowy, mleko, kawałek masła. Na koniec solimy i pieprzymy. I to wszystko ubijamy. Robi się przepyszny miks.
    Naszą ugotowaną kiełbasę pokroić w plastry i ozdobić górę naszego dania!
    Zapraszam do obejrzenia filmu!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń