Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na danie jednogarnkowe. Szczególnie w sezonie jesienno-zimowym Holendrzy tym się zajadają:-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
W etapie pierwszym obieramy nasze ziemniaki, boczek kroimy w kostkę i pieczarki kroimy tak jak potrafimy. Szatkujemy endywię (W moim przypadku była już poszatkowana). Obranie ziemniaki zaczynamy gotować. W tym samym czasie smażymy nasz pokrojony boczek i pieczarki.
Odcedzamy ziemniaki. Po odcedzeniu ziemniaków dodajemy do garnka endywię, pieczarki, boczek, ser pleśniowy, mleko, kawałek masła. Na koniec solimy i pieprzymy. I to wszystko ubijamy. Robi się przepyszny miks. Naszą ugotowaną kiełbasę pokroić w plastry i ozdobić górę naszego dania! Zapraszam do obejrzenia filmu!!!!!!!