Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na danie jednogarnkowe. Szczególnie w sezonie jesienno-zimowym Holendrzy tym się zajadają:-)
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 442
Polecam.
Odsłon: 90
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 95
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 442
Polecam.
Odsłon: 90
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 95
Składniki
W etapie pierwszym obieramy nasze ziemniaki, boczek kroimy w kostkę i pieczarki kroimy tak jak potrafimy. Szatkujemy endywię (W moim przypadku była już poszatkowana). Obranie ziemniaki zaczynamy gotować. W tym samym czasie smażymy nasz pokrojony boczek i pieczarki.
Odcedzamy ziemniaki. Po odcedzeniu ziemniaków dodajemy do garnka endywię, pieczarki, boczek, ser pleśniowy, mleko, kawałek masła. Na koniec solimy i pieprzymy. I to wszystko ubijamy. Robi się przepyszny miks. Naszą ugotowaną kiełbasę pokroić w plastry i ozdobić górę naszego dania! Zapraszam do obejrzenia filmu!!!!!!!