Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna gryczanka"
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 3091
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 132
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 400
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 435
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 3091
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 132
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 400
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 435
Składniki
Wlej do rondelka dwie szklanki wody. Dodaj cynamon, anyż, kardamon i 1 łyżkę miodu.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Na gotującą się wodę wysyp płatki gryczane, zagotuj i odstaw na bok. Możesz też użyć płatków błyskawicznych lub od razu ugotować płatki do miękkości.
Po kolei dodaj wszystkie suche . Jeśli będzie taka potrzeba, dolej trochę wody i miodu. Gotuj to jeszcze przez ok. 10-15 minut.
Wyciągnij z rondelka cynamon, anyż i kardamon. 6. Dodaj owoce sezonowe.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: łatwy, porcje: 4.Źródło: Tele Tydzień