Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczna pasta pomidorowo-paprykowa"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Papryki umyj, ułóż na blasze.
Obok połóż obrane, pokrojone na duże kawałki cebule. Skrop olejem. Opiecz. Z papryk zdejmij skórę, usuń pesteczki. Włóż do misy z cebulą i obranym czosnkiem.
Zmiksuj z pokrojonymi pomidorami (możesz je wcześniej sparzyć i obrać).
Dołóż pokrojone lub starte ziemniaki, dodaj oliwę (do nadania konsystencji) oraz miód. Ponownie zmiksuj i dopraw do smaku.Źródło: Świat kobiety