Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i aromatyczne mięsko na ciepło do obiadu, a na zimno Super dodatek do chleba.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116290
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116290
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
Umyty i równo urojony kawałek mięsa wieprzowego natrzeć solą i przyprawami że wszystkich stron i odłożyć na 1,5 godziny. Dzielące się na poszczególne mięśnie mięso z łopatki należy po natarciu przyprawami, a przed włożeniem do piekarnika zwinąć tak, by powstał jednakowej grubości kawałek i osznurować go jak balerinki. Na boczku przeznaczonym na pieczeń należy przed natarciem przyprawami pokroić ostrym nożem skórę na drobną kostkę. Ułożyć mięso w brytfannie, skropić tłuszczem, wstawić do nagrzanego do 180 °C piekarnika i podpiec około 75 minut. Do zrumienionego mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę skropić dno brytfanny kilkoma łyżkami wody i na małym ogniu mięso dopiec do miękkości. Miękkie mięso przełożyć na półmisku i pokroić na około 2 cm plastry, a do btytfanny wlać pół szklanki wody i zagotować. Sos zlać do kubeczka. Aromatyczną pieczeń można podawać na ciepło i zimno. Na ciepło podaję się z sosem i ziemniakami lub kluskami śląskimi oraz z surówką np.z kapusty. SMACZNEGO!!!