Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z kuchni francuskiej troszke zmieniony .Bardzo dobre danie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 35
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 35
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 67
Składniki
kurczaka pokroić na kawałki i włożyć do blaszki z oliwą,posolić i posypac pieprzem
kurczaka zrumienić w temp 200 stopni ,a potem zmniejszyć temperaturę
do mięsa wlewamy wino,dodać pokrojone pomidory,czosnek,zioła i liście laurowe i cebulę
kurczaka polewamy wytworzonym sosem i pieczemy jeszcze godzinę
można dodać zielone oliwki jeśli ktoś lubi ( ja nie dodałam bo nie lubię )
mięso włożyc na talerz ,polać sosem i podawać z pieczonymi ziemniakami i z sałatą