Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z kuchni francuskiej troszke zmieniony .Bardzo dobre danie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5233
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5233
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
kurczaka pokroić na kawałki i włożyć do blaszki z oliwą,posolić i posypac pieprzem
kurczaka zrumienić w temp 200 stopni ,a potem zmniejszyć temperaturę
do mięsa wlewamy wino,dodać pokrojone pomidory,czosnek,zioła i liście laurowe i cebulę
kurczaka polewamy wytworzonym sosem i pieczemy jeszcze godzinę
można dodać zielone oliwki jeśli ktoś lubi ( ja nie dodałam bo nie lubię )
mięso włożyc na talerz ,polać sosem i podawać z pieczonymi ziemniakami i z sałatą