Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne danie, orginalnie pochodzace z indii, a "zadomowione" w kuchnii brytyjskiej. Wartosc energetyczna 350kcal.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 761
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 761
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Składniki
1 lyzke curry wymieszac z maka i w tak przygotowanej mieszance obtoczyc kurczaka. Obsmazyc na 1 lyzce oleju (okolo 4 min z kazdej strony) Odlozyc piersi z kurczaka na talerz i przykryc folia. Na patelnie wlac reszte oleju i po rozgrzaniu dodac czosnek, imbir, curry cebule, papryke i jablko. Smazyc okolo 10 min czesto mieszajac.Nastepnie dodac pomidory i bulion, zagotowac. Na koniec dodac kurczaka, rodzynki i migdaly, dusic na malym ogniu okolo 10 min. Podawac z ryzem.
Przepis pochodzi z ksiazki "Easy skillet meals" (lekko zmodyfikowany)