Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne danie, orginalnie pochodzace z indii, a "zadomowione" w kuchnii brytyjskiej. Wartosc energetyczna 350kcal.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Składniki
1 lyzke curry wymieszac z maka i w tak przygotowanej mieszance obtoczyc kurczaka. Obsmazyc na 1 lyzce oleju (okolo 4 min z kazdej strony) Odlozyc piersi z kurczaka na talerz i przykryc folia. Na patelnie wlac reszte oleju i po rozgrzaniu dodac czosnek, imbir, curry cebule, papryke i jablko. Smazyc okolo 10 min czesto mieszajac.Nastepnie dodac pomidory i bulion, zagotowac. Na koniec dodac kurczaka, rodzynki i migdaly, dusic na malym ogniu okolo 10 min. Podawac z ryzem.
Przepis pochodzi z ksiazki "Easy skillet meals" (lekko zmodyfikowany)