Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczny kurczak w ziołach"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Zmiksuj w robocie kuchennym pomidory, ser, oliwę, oregano i bazylię (mogą być suszone), ocet winny oraz czosnek na jednolitą, gładką masę. Posmaruj każdą pierś z jednej strony obficie marynatą.
Piecz kurczaka w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, do czasu aż piersi będą miękkie i soczyste. Odstaw kurczaka po upieczeniu na 5 minut, by odpoczął.
Potnij piersi na cienkie plasterki i podawaj je ze świeżą sałatą z winegretem.Źródło: Olivia