Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczny kurczak w ziołach"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Zmiksuj w robocie kuchennym pomidory, ser, oliwę, oregano i bazylię (mogą być suszone), ocet winny oraz czosnek na jednolitą, gładką masę. Posmaruj każdą pierś z jednej strony obficie marynatą.
Piecz kurczaka w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, do czasu aż piersi będą miękkie i soczyste. Odstaw kurczaka po upieczeniu na 5 minut, by odpoczął.
Potnij piersi na cienkie plasterki i podawaj je ze świeżą sałatą z winegretem.Źródło: Olivia