Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Azjatycka tortilla z grzybkami shiitake"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Groszek cukrowy przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarznie, potem strączki pokrój na kawałki. Grzyby potnij na cząstki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć grzyby, smaż je, mieszając, 5-6 minut. Po ok. 2 minutach smażenia dołóż groszek. Zdejmij z ognia.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój na cienkie spiralki albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Kapustę pekińską oczyść, umyj. Listki dobrze wysusz i potnij w paseczki.
z patelni wymieszaj z rozdrobnionymi warzywami. Przypraw solą i pieprzem. Tortille ułóż na mocno rozgrzanej suchej patelni i podgrzej (ew. ułóż je na blasze i wstaw na kilka minut do mocno rozgrzanego piekarnika).
Każdy z pszennych placków posmaruj łyżką sosu chili do kurczaka. Rozłóż mieszankę warzyw i grzybów. Złóż na pół albo zwiń w rożek.
ok. 20 min. 1 porcja zawiera ok. 220 kcal. Ok. 3,70 zł za porcjęŹródło: Tina