Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Azjatyckie parowańce"
Przepyszna, aromatyczna zupa dla wielbicieli azjatyckich smaków:)
Odsłon: 3873
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3760
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 225
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 291
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3760
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 225
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 291
Składniki
Wymieszaj mąkę, drożdże, łyżkę miodu i 175 ml wody, odstaw na 15 min. Dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli. Miksuj 3 min. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki (2 łyżki odłóż). Mięso pokrój w kostkę. Do soku z limonki dodaj sos sojowy, 3 krople sosu rybnego i 2 łyżki sosu chili. Polej mięso, odłóż na 30 min.
Kapustę i marchew cienko poszatkuj. Obraną cebulę pokrój w krążki. Opłucz garść kiełków. Warzywa skrop 2 łyżkami soku z limonki, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Posiekaj 2 łyżki orzechów i 5 gałązek kolendry. Połącz z połową szklanki majonezu i resztą chili. Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój kółka. Gotuj na parze 15 min. Na reszcie oleju usmaż mięso. Bułki rozkrój , posmaruj sosem majonezowym, napełnij mięsem oraz miksem warzyw.
Czas ok. 45 min; porcja – 420 kcal, cena 2,70 zł, 7 porcji.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron penne z brokułami
Dania główne
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Dania główne
Gulasz wieprzowy
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Makaron penne z brokułami
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 291
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 104