Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Azjatyckie parowańce"
Wymieszaj mąkę, drożdże, łyżkę miodu i 175 ml wody, odstaw na 15 min. Dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli. Miksuj 3 min. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki (2 łyżki odłóż). Mięso pokrój w kostkę. Do soku z limonki dodaj sos sojowy, 3 krople sosu rybnego i 2 łyżki sosu chili. Polej mięso, odłóż na 30 min.
Kapustę i marchew cienko poszatkuj. Obraną cebulę pokrój w krążki. Opłucz garść kiełków. Warzywa skrop 2 łyżkami soku z limonki, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Posiekaj 2 łyżki orzechów i 5 gałązek kolendry. Połącz z połową szklanki majonezu i resztą chili. Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój kółka. Gotuj na parze 15 min. Na reszcie oleju usmaż mięso. Bułki rozkrój , posmaruj sosem majonezowym, napełnij mięsem oraz miksem warzyw.
Czas ok. 45 min; porcja – 420 kcal, cena 2,70 zł, 7 porcji.Źródło: Świat kobiety
Smakowita i szybka w wykonaniu potrawka z kurczaczkiem, coś dla wielbicieli k...
Odsłon: 2601
Jest sezon na truskawki i korzystam z niego jak tylko mogę. Dzisiaj zrobiła...
Odsłon: 2999
Składniki
Wymieszaj mąkę, drożdże, łyżkę miodu i 175 ml wody, odstaw na 15 min. Dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli. Miksuj 3 min. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki (2 łyżki odłóż). Mięso pokrój w kostkę. Do soku z limonki dodaj sos sojowy, 3 krople sosu rybnego i 2 łyżki sosu chili. Polej mięso, odłóż na 30 min.
Kapustę i marchew cienko poszatkuj. Obraną cebulę pokrój w krążki. Opłucz garść kiełków. Warzywa skrop 2 łyżkami soku z limonki, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Posiekaj 2 łyżki orzechów i 5 gałązek kolendry. Połącz z połową szklanki majonezu i resztą chili. Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój kółka. Gotuj na parze 15 min. Na reszcie oleju usmaż mięso. Bułki rozkrój , posmaruj sosem majonezowym, napełnij mięsem oraz miksem warzyw.
Czas ok. 45 min; porcja – 420 kcal, cena 2,70 zł, 7 porcji.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada schabowa z żółtym serem
Dania główne
Drobiowe szaszłyki z jalapeño i cheddarem owinięte w szynkę szwarcwaldzką
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Rolada schabowa z żółtym serem
Taką roladę schabową przygotowałam na obiad. Przepis bardzo prosty i szybki,...
Odsłon: 29
Drobiowe szaszłyki z jalapeño i cheddarem owinięte w szynkę szwarcwaldzką
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 27