Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Azjatyckie parowańce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Składniki
Wymieszaj mąkę, drożdże, łyżkę miodu i 175 ml wody, odstaw na 15 min. Dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli. Miksuj 3 min. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki (2 łyżki odłóż). Mięso pokrój w kostkę. Do soku z limonki dodaj sos sojowy, 3 krople sosu rybnego i 2 łyżki sosu chili. Polej mięso, odłóż na 30 min.
Kapustę i marchew cienko poszatkuj. Obraną cebulę pokrój w krążki. Opłucz garść kiełków. Warzywa skrop 2 łyżkami soku z limonki, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Posiekaj 2 łyżki orzechów i 5 gałązek kolendry. Połącz z połową szklanki majonezu i resztą chili. Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój kółka. Gotuj na parze 15 min. Na reszcie oleju usmaż mięso. Bułki rozkrój , posmaruj sosem majonezowym, napełnij mięsem oraz miksem warzyw.
Czas ok. 45 min; porcja – 420 kcal, cena 2,70 zł, 7 porcji.Źródło: Świat kobiety