Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może zamiast porannej kawy, babeczki cappuccino w wiosennym wydaniu? :) Czekoladowe ciasto z dodatkiem śmietankowego cappuccino, wypełnione konfiturą malinową i kremem kawowym. :) - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka cappuccino w proszku Dekoracja: - stokrotki z masy plastycznej - 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 2. W misce umieścić wszystkie składniki oprócz rozpuszczonej czekolady, zmiksować. 3. Dodać czekoladę i dokładnie wymieszać. 4. Masę przelać do 3/4 wysokości papilotki (link do sklepu) i piec przez 20-25 minut. Wystudzić. Nadzienie: 1. Środek babeczek wydrążyć za pomocą małego nożyka i wypełnić konfiturą malinową. Krem: 1. Śmietankę z cukrem pudrem ubić na puch. 2. Dodać serek mascarpone oraz cappuccino, dokładnie wymieszać. 3. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką w kształcie francuskiej gwiazdy. Dekoracja: 1. Babeczki udekorować kremem, posypać kakaem oraz ułożyć stokrotki z masy plastycznej.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 327
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 54
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1181
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 327
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 54
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1181
Składniki