Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może zamiast porannej kawy, babeczki cappuccino w wiosennym wydaniu? :) Czekoladowe ciasto z dodatkiem śmietankowego cappuccino, wypełnione konfiturą malinową i kremem kawowym. :) - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka cappuccino w proszku Dekoracja: - stokrotki z masy plastycznej - 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 2. W misce umieścić wszystkie składniki oprócz rozpuszczonej czekolady, zmiksować. 3. Dodać czekoladę i dokładnie wymieszać. 4. Masę przelać do 3/4 wysokości papilotki (link do sklepu) i piec przez 20-25 minut. Wystudzić. Nadzienie: 1. Środek babeczek wydrążyć za pomocą małego nożyka i wypełnić konfiturą malinową. Krem: 1. Śmietankę z cukrem pudrem ubić na puch. 2. Dodać serek mascarpone oraz cappuccino, dokładnie wymieszać. 3. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką w kształcie francuskiej gwiazdy. Dekoracja: 1. Babeczki udekorować kremem, posypać kakaem oraz ułożyć stokrotki z masy plastycznej.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326462
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16869
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5517
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326462
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16869
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5517
Składniki