Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciepła kolacja, przekąska na imprezę, dobre na ciepło i na zimno
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Składniki
1. mąkę wsypać do miski, zrobić dołek, wsypać sól i cukier oraz pokruszone drożdże, dodać troche ciepłej wody, lekko wymieszać drożdże i odrobiną mąki, odstawić w ciepłe miejsce, żeby zaczyn zaczął rosnąć, wtedy dodać olej, resztę ciepłej wody, wyrobić aż ciasto przestanie się kleić, przykryć ściereczką, odstawić do wyrosnięcia, 2. poczek pokroić w paski lub kostkę, usmażyć na rumiano, dodać pokrojoną w plastry cebulę, smazyć chwile razem, doprawić solą, pieprzem i papryka ostrą, wystudzić, 3. koncentrat wymieszać z 1-2 łyżkami wody, dodać przecisniety czosnek, troche soli i oregano, wynieszać, 4, formę na muffiny wysmarować olejem, 5. z wyrosniętego ciasta odkroić połowe, rowałkować na grubść 3-4 mm, wykrawać kubkiem krążki, formę wykładać ciastem, posmarować sosem, do każdej babeczki nałozyć łyzkę farszu, 6. piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, ok 15-20 min, na koniec posypać tartym serem,piec jeszcze ok 2-3 min, z tej porcji wychodzą 24 babeczki smacznego