Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki ryżowo-brzoskwiniowe"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 122
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 70
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 122
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 70
Składniki
Do gotującego się mleka ze startą skórką z cytryny wsypujemy przepłukany pod bieżącą wodą ryż, mieszamy, gotujemy 20 minut na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżki cukru. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, łączymy z ryżem i studzimy.
Śmietanę ubijamy, mieszamy z zimnym ryżem. Masę przekładamy do foremek np. na muffinki i wstawiamy do lodówki przynajmniej na jedną godzinę.
Gotujemy syrop z dwóch łyżek cukru i dwóch łyżek wody. Mieszamy ze zmiksowanymi brzoskwiniami, doprowadzamy do zagotowania, rozlewamy na talerzyki, na tej warstwie umieszczamy kopczyki ryżu i studzimy. Schłodzony deser podajemy z sosami lub sezonowymi owocami.
Wartość odżywcza jednej porcji: 385 kcal, Białko: 7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 68 g
Czas przygotowania 95 minut. Cena jednej porcji około 1,60 złŹródło: Rewia