Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z mielonką i serkiem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 101
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 480
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 101
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 480
Składniki
Wymieszaj ciasta i wyrób (ciasto musi być dosyć miękkie). Nakryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: drobno pokrój mielonkę, cebulę, serek. Wymieszaj i przypraw, by miał dosyć pikantny smak.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Ułóż je we wgłębienia blachy do muffinek, uciśnij. W środek włóż odrobinę farszu. Brzegi posmaruj mlekiem, posyp makiem. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz ok. 30 min w temp. 160°C. Podaj na gorąco lub na zimno.
Porcje: 15. : 60 min. Cena: 0,80 zł. Kalorie: 232 kcal.
Przepis przysłała Ewa Zychiewicz z BiesiekierzaŹródło: Bella Relaks