Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z ugotowanym mięsem drobiowym (po rosole)?? Oto kolejna propozycja.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 60
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18610
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7117
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30726
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 60
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18610
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7117
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30726
Składniki
Ziemniaki gotujemy ,osączamy i razem z posiekanym koperkiem i śmietaną ubijamy na puree. Dodajemy mąkę ziemniaczaną (masa ma być plastyczna). Blaszkę na muffinki smarujemy tłuszczem ,do każdej wykładamy farsz ziemniaczany ,robiąc dołek (miejsce na farsz mięsny). Ugotowane mięso oddzielamy od kości i razem z ugotowanymi żołądkami i cebulą mielimy na największych oczkach. Dodajemy jajko ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz wykładamy do każdej babeczki. Wierzch babeczek przykrywamy farszem ziemniaczanym. Babeczki zapiekamy w temperaturze 200°C przez 40-50 min. Całość podałem z sosem pieczarkowym i surówką z białej kapusty.