Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z ugotowanym mięsem drobiowym (po rosole)?? Oto kolejna propozycja.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 71
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2277
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 272
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1629
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 71
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2277
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 272
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1629
Składniki
Ziemniaki gotujemy ,osączamy i razem z posiekanym koperkiem i śmietaną ubijamy na puree. Dodajemy mąkę ziemniaczaną (masa ma być plastyczna). Blaszkę na muffinki smarujemy tłuszczem ,do każdej wykładamy farsz ziemniaczany ,robiąc dołek (miejsce na farsz mięsny). Ugotowane mięso oddzielamy od kości i razem z ugotowanymi żołądkami i cebulą mielimy na największych oczkach. Dodajemy jajko ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz wykładamy do każdej babeczki. Wierzch babeczek przykrywamy farszem ziemniaczanym. Babeczki zapiekamy w temperaturze 200°C przez 40-50 min. Całość podałem z sosem pieczarkowym i surówką z białej kapusty.