Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ziemniaczana"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 138
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 147
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 138
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 147
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Boczek pokrój w cienkie paseczki i usmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce wraz z cebulą. Włóż do dużej miski. Odstaw na kilku minut, by warzywa puściły sok. Odciśnij i odlej.
Dolej mleko, wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw całość solą oraz pieprzem, wymieszaj.
Wlej masę do formy i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Upieczoną babkę pokrój na kawałki. Wierzch polej kwaśną śmietaną. Podawaj na gorąco. Doskonałym dodatkiem do dania będzie szklanka świeżego mleka.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Super TV