Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zrobiłam w wersji z większą ilością warzyw .Świetne na ciepło i na zimno.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7547
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2561
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7547
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2561
Składniki
Wszystkie warzywa obieram i przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach. Odstawiam i po chwili zlewam nadmiar wody.
Kiełbasę kroję w kostkę i dodaję do masy ziemniaczanej. Doprawiam i dokładnie mieszam. Jeżeli jest za dużo wody zlewam jeszcze raz. Dodaję jajka i mąkę i mieszam jeszcze raz.
W naczyniu żaroodpornym rozkładam boczek na boki i spód. Wyjmuję masę ziemniaczaną na boczek i wyrównuję. Piekę w piekarniku ok. 90 minut w tem. 180 stopni.