Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zrobiłam w wersji z większą ilością warzyw .Świetne na ciepło i na zimno.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2376
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421564
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2110
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2376
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421564
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2110
Składniki
Wszystkie warzywa obieram i przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach. Odstawiam i po chwili zlewam nadmiar wody.
Kiełbasę kroję w kostkę i dodaję do masy ziemniaczanej. Doprawiam i dokładnie mieszam. Jeżeli jest za dużo wody zlewam jeszcze raz. Dodaję jajka i mąkę i mieszam jeszcze raz.
W naczyniu żaroodpornym rozkładam boczek na boki i spód. Wyjmuję masę ziemniaczaną na boczek i wyrównuję. Piekę w piekarniku ok. 90 minut w tem. 180 stopni.