Do góry

Dania główne Przepis na:

Babka ziemniaczana.

Babka   ziemniaczana.

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1242

Dodano:

Odsłon: 2854

Tym razem zrobiłam w wersji z większą ilością warzyw .Świetne na ciepło i na zimno.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka ziemniaczana.

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa obieram i przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach. Odstawiam i po chwili zlewam nadmiar wody.

  2. Kiełbasę kroję w kostkę i dodaję do masy ziemniaczanej. Doprawiam i dokładnie mieszam. Jeżeli jest za dużo wody zlewam jeszcze raz. Dodaję jajka i mąkę i mieszam jeszcze raz.

  3. W naczyniu żaroodpornym rozkładam boczek na boki i spód. Wyjmuję masę ziemniaczaną na boczek i wyrównuję. Piekę w piekarniku ok. 90 minut w tem. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń