Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie, niedrogie...
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 869
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 50
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 86
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 192
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 869
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 50
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 86
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 192
Składniki
Mięso mielone robimy jak na kotlety.
Ziemniaki obieramy i ucieramy jak na placki. Dodając odpowiednie przyprawy, jajko i cebulę.
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto (ok. 1/2) następnie przykrywamy mięsem mielonym. Ja robię małe płaskie korleciki i wykładam je sciśle na ciasto. Potem wlewamy drugą część ciasta, wygładzamy.
Kładziemy folie aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 1-1,5 godziny. Po 50 minutach zdejmujemy folię i rumienimy wierzch.
Życze smacznego!