Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana z jalapeño
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1087
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 164
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4239
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1087
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 164
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4239
Składniki
Smażycie około 150g boczku pokrojonego drobno w kostkę, gdy już boczek będzie rumiany dorzucacie kiełbasę. Kiedy i ona złapie kolor, wrzucacie na patelnie jedną pokrojoną w kostkę cebulę. Cebula powinna być tylko lekko zeszklona, niech nie przyjmie kolorów jesieni. Zawartość patelni odstawiacie do ostygnięcia. Następnie zetrzyjcie około 2kg ziemniaków wraz z 4 cebulami. Do powstałej masy dodajecie trzy łyżki mąki, świeżo mielony pieprz, 2 szczypty soli. Teraz jest ten moment kiedy dodajecie boczek, kiełbasę i cebulę z patelni. Na koniec dodajecie około 40g pokrojonej w kostkę papryczki jalapeno i wbijacie trzy jajka. Całość dokładnie mieszacie. Powstałą masę przekładacie do foremki, pieczecie w piekarniku nagrzany do 190 stopni przez około 1h 40 aż góra babki ładnie się zrumieni.