Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana z jalapeño
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 658
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1397
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458479
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1664
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 658
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1397
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458479
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1664
Składniki
Smażycie około 150g boczku pokrojonego drobno w kostkę, gdy już boczek będzie rumiany dorzucacie kiełbasę. Kiedy i ona złapie kolor, wrzucacie na patelnie jedną pokrojoną w kostkę cebulę. Cebula powinna być tylko lekko zeszklona, niech nie przyjmie kolorów jesieni. Zawartość patelni odstawiacie do ostygnięcia. Następnie zetrzyjcie około 2kg ziemniaków wraz z 4 cebulami. Do powstałej masy dodajecie trzy łyżki mąki, świeżo mielony pieprz, 2 szczypty soli. Teraz jest ten moment kiedy dodajecie boczek, kiełbasę i cebulę z patelni. Na koniec dodajecie około 40g pokrojonej w kostkę papryczki jalapeno i wbijacie trzy jajka. Całość dokładnie mieszacie. Powstałą masę przekładacie do foremki, pieczecie w piekarniku nagrzany do 190 stopni przez około 1h 40 aż góra babki ładnie się zrumieni.