Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na obiad ,jak i na kolację przy świecach. Subtelny smak bez nadmiaru dodatków. Prosto i smacznie.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5658
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5633
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5658
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5633
Składniki
Bakłażana kroimy na pół (wzdłuż) ,wycinamy miąższ ze środka. Połówki bakłażana oprószamy solą. Miąższ z bakłażana i cebulę kroimy w małą kostkę ,podsmażamy na oliwie. Gdy cebula zrobi się szklista dodajemy mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pomidory (sparzone ,obrane ,bez nasion) pokrojone w paski ,doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami (całość redukujemy ,by nie było zbyt dużo soku). Następnie studzimy i mieszamy z posiekanym koperkiem i tartym serem żółtym. Połówki bakłażana płuczemy ,osuszamy i wypełniamy farszem. Przekładamy do formy żaroodpornej i zapiekamy 30 min w temperaturze 190°C.