Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na obiad ,jak i na kolację przy świecach. Subtelny smak bez nadmiaru dodatków. Prosto i smacznie.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 786
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 93
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 183
Polecam, pychota.
Odsłon: 466
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 271
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 786
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 93
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 183
Polecam, pychota.
Odsłon: 466
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 271
Składniki
Bakłażana kroimy na pół (wzdłuż) ,wycinamy miąższ ze środka. Połówki bakłażana oprószamy solą. Miąższ z bakłażana i cebulę kroimy w małą kostkę ,podsmażamy na oliwie. Gdy cebula zrobi się szklista dodajemy mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pomidory (sparzone ,obrane ,bez nasion) pokrojone w paski ,doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami (całość redukujemy ,by nie było zbyt dużo soku). Następnie studzimy i mieszamy z posiekanym koperkiem i tartym serem żółtym. Połówki bakłażana płuczemy ,osuszamy i wypełniamy farszem. Przekładamy do formy żaroodpornej i zapiekamy 30 min w temperaturze 190°C.