Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażan z kozim serem z grilla"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1039
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1039
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Składniki
Bakłażan oczyść, umyj i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Posól i odczekaj, aż puści sok.
Pomidory umyj, dwa z nich pokrój w plastry, a pozostałe w małe kawałeczki. Wymieszaj oliwę, sok z cytryny i oregano. Dopraw marynatę do smaku.
Plasterki bakłażana osusz papierową serwetką i posmaruj 2/3 przygotowanej marynaty. Grilluj z obu stron (ok. 8 minut). Połowę plastrów posmaruj serem. Ułóż na nim plastry pomidorów i przykryj pozostałym bakłażanem.
Powstałe piramidki podpiecz krótko na grillu i posyp szczypiorkiem. Rukolę opłucz, wymieszaj z pokrojonymi na kawałeczki pomidorami i posyp orzeszkami piniowymi. Sałatkę pokrop pozostałą marynatą i podawaj z grillowanym bakłażanem.
Czas przygotowania: 50 minut 250 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień