Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażan z kozim serem z grilla"
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6982
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2929
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 800
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 563
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6982
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2929
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 800
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 563
Składniki
Bakłażan oczyść, umyj i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Posól i odczekaj, aż puści sok.
Pomidory umyj, dwa z nich pokrój w plastry, a pozostałe w małe kawałeczki. Wymieszaj oliwę, sok z cytryny i oregano. Dopraw marynatę do smaku.
Plasterki bakłażana osusz papierową serwetką i posmaruj 2/3 przygotowanej marynaty. Grilluj z obu stron (ok. 8 minut). Połowę plastrów posmaruj serem. Ułóż na nim plastry pomidorów i przykryj pozostałym bakłażanem.
Powstałe piramidki podpiecz krótko na grillu i posyp szczypiorkiem. Rukolę opłucz, wymieszaj z pokrojonymi na kawałeczki pomidorami i posyp orzeszkami piniowymi. Sałatkę pokrop pozostałą marynatą i podawaj z grillowanym bakłażanem.
Czas przygotowania: 50 minut 250 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień