Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34928
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17312
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34928
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17312
Składniki
Umyte wołowe ogony przełożyć do garnka i nalać zimnej wody. Gotować. Usunąć szumowiny. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz i łyżkę soli. Gotować na wolnym ogniu ok 1,5 godz. Dodać marchewki, pietruszkę, selera, cebulę, czosnek, pomidory pokrojone na mniejsze części, ze skórką. Gotować ok 1- 1,5 godz na wolnym ogniu. Wyjąć z zupy mięso. Zupę przecedzyć, a warzywa przetrzeć przez sito. Zupa ładnie się zagęści. Ugotować ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Dodać do zupy. Jeszcze raz wszystko zagotować. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zupę podawać gorącą z kawałkami mięsa i osypaną natką pietruszki. Smacznego